Nachrichten

Diese Seite liegt in den folgenden Sprachen vor:  FR NL
Annulering van het congres "Traduction en francophonie"

Annulering van het congres "Traduction en francophonie"

De Belgische Kamer van Vertalers en Tolken heeft besloten om haar grote congres "la traduction en francophonie" (www.ctf2020.org) te annuleren. Dat had moeten plaatsvinden in mei 2020, maar werd uitgesteld naar mei 2021 door de coronacrisis.

Gelet op de crisissituatie waarin we ons nog steeds bevinden en de verwachte evolutie op middellange termijn, zijn wij van mening dat wij dit congres niet zullen kunnen organiseren zoals we dat oorspronkelijk gepland hadden: als groot evenement dat alle vertaalactoren van de francofonie fysiek samenbrengt.

Eerder dan een event van kleinere omvang te organiseren in een bijna lege zaal met weinig internationale deelnemers, of een virtuele bijeenkomst die niet te vergelijken valt met ons oorspronkelijke project, kiezen wij ervoor te wachten tot de wereld – enigermate – opnieuw de zekerheden kent van vóór de coronacrisis. Zonder te weten wanneer dat zal zijn, verkiezen wij om het evenement voorlopig te annuleren en het inschrijvingsgeld terug te betalen, waar trouwens steeds meer deelnemers om vroegen.

Het is niet gelogen als wij zeggen dat dit, na al het harde werk om dit project op touw te zetten, een loodzware beslissing was. Wij zijn er echter van overtuigd dat we dit congres ooit opnieuw zullen kunnen realiseren. Als het zover is, zullen wij u zeker opnieuw contacteren.

Wij vragen aan iedereen die zich had ingeschreven om contact op te nemen met het secretariaat om zijn inschrijvingsgeld terug te krijgen: info@ctf2020.org.