News

This page is available in the following languages:  FR NL
De BKVT feliciteert de winnaars van de LIA’s

De BKVT feliciteert de winnaars van de LIA’s

De Belgische Kamer van Vertalers en Tolken (BKVT) biedt alle winnaars van de Language Industry Awards haar meest oprechte gelukwensen aan. De inmiddels beroemde LIA’s werden donderdagavond in aanwezigheid van een talrijk opgekomen publiek uitgereikt in Gent. De LIA’s worden op initiatief van de heel ondernemende Dries Debackere, ook hoofdredacteur van het tijdschrift De Taalsector, georganiseerd. Ze streven naar een grotere zichtbaarheid van alle taalberoepen, zowel bij het grote publiek als bij de marktspelers.

De BKVT, die al van in het begin partner is van de Language Industry Awards (www.languageindustryawards.eu), sponsorde dit jaar de Prijs voor de beste taalpublicatie 2014. Deze prijs maakte deel uit van de acht onderscheidingen die gisterenavond werden toegekend aan de spelers uit de sector.

In totaal stemden meer dan 14.000 mensen op de 40 kandidaten, dit zijn er bijna 5.000 meer dan bij de vorige editie. Een ongelofelijk succes! De winnaars van 2014 zijn:

  • Beste publicatie: 'Gerechtstolken’ van Heidi Salaets, Katalin Balogh en Dirk Rombouts
  • Belofte: Het Lezerscollectief cvso
  • **Beste taalproject: Babeliris
  • Beste leer- en netwerkevenement: GentVertaalt
  • Beste website: www.mestreechtertoal.nl
  • Beste taaldienst: www.beedigde-vertalingen.be
  • Beste taalproduct: lessen Engels voor peuters vanaf 1 jaar van Kids&Us
  • Beste taalsoftware: Digitale Woordentrainer van die Keure/Howest

De BKVT wenst in het bijzonder het netwerk GentVertaalt te feliciteren waarmee ze al altijd een goede verstandhouding heeft gehad. Voor deze groep van Gentse taalkundigen, die werd opgericht door Sébastien Devogele, Mick De Meyer en Tom Van Cleempoel, is werkelijk geen inspanning te veel om professionals uit Gent, maar ook van ergens anders, succesvol in contact te brengen met elkaar.
Een meer dan verdiende prijs dus. Goed zo! Ook de ontwikkelaars van de software Linguition, die genomineerd was in de categorie ’Belofte’ en waarmee de BKVT een mogelijk partnerschap overweegt, verdienen een bijzondere vermelding.

Wist u overigens dat de vereniging ook een beetje een mogelijke winnaar was? De wet ’Becq’ tot oprichting van een nationaal register voor beëdigd vertalers en tolken, waaraan ze ruimschoots heeft bijgedragen, behoorde namelijk tot de genomineerden. Uiteindelijk behaalde ze een eervolle derde plaats. Ze zal zich echter blijven inzetten om de belangen van dit beroep te verdedigen en trouwens die van alle spelers uit de taalsector. Tot volgend jaar!