Actualités

Cette page est disponible dans les langues suivantes:  FR NL DE

Nieuwjaarsreceptie van de BKVT

De BKVT hield op vrijdag 23 januari 2015 haar traditionele nieuwjaarsreceptie.

Ter gelegenheid hiervan werden onze collega's uitgenodigd hun vakgenoten van de NAVO te ontmoeten en kennis te maken met de vertaal- en tolkdienst van deze prestigieuze organisatie, die haar hoofdzetel in Brussel heeft.

Eerst was er de verplichte veiligheidscontrole, die zo uit een Hollywoodfilm leek te komen. Tijdens het interessante en aangename bezoek dat daarna volgde, kwamen onze leden alles te weten over de geheimen van een uitzonderlijke, wereldwijde vertaal- en tolkdienst, die evenwel, ondanks zijn strategische en politieke belang, een verbazingwekkend menselijk karakter weet te behouden. De uitleg over de werkomstandigheden van deze taalkundigen, die gebonden zijn aan verregaande vertrouwelijkheids- en veiligheidsverplichtingen, verbaasde velen onder ons, sommigen werden er zelfs door afgeschrikt.

Nadat we de NAVO hadden verlaten, gingen we naar het Leopoldhotel voor een cocktail en een uitstekend diner, in de ontspannen en gezellige sfeer die kenmerkend is voor onze vereniging. Het was zelfs zo gezellig dat een kleine groep doorzetters de avond nog wat langer liet duren met een laatste glas, in de warmte van het intussen traditioneel geworden café "Ketje"…