Skip to content
GDPR-mini.jpg

AVG: juridisch advies voor zelfstandige vertalers en tolken

  • Catégorie: Legal advice
  • Date de publication: 31 March 2018

Hieronder vindt u een downloadbaar document (toegang beperkt tot leden) met het juridische advies van BKVT-advocate Karine Roobrouck.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming, kortweg de “AVG”, of in het Engels de “GDPR”, houdt menig ondernemer bezig op dit ogenblik. Er wordt druk bestudeerd en gespeculeerd over wat dit nu in de praktijk allemaal met zich mee zal brengen en hoe de Privacycommissie de naleving van de AVG zal afdwingen. Weet dat het op dit ogenblik ook voor juridisch adviseurs nog niet helemaal duidelijk is. De Privacycommissie heeft al wel wat aanbevelingen gepubliceerd, maar er is nog geen rechtspraak over hoe de AVG geïnterpreteerd dient te worden.

Om die reden dient dit advies geïnterpreteerd te worden als een eerste versie. Het advies zal worden bijgestuurd naarmate een en ander door de rechtspraak en de privacycommissie verduidelijkt wordt.

Dit advies is eerder theoretisch, zij het wel toegespitst op de algemene situatie waarmee vertalers en tolken in de praktijk geconfronteerd worden. Dit advies biedt op dit ogenblik dus geen antwoord op elke specifieke vraag. Op latere tijdstippen zal meer praktijkgericht advies worden verspreid.

Meer info: De AVG, vloek of zegen?