Skip to content
Palais_de_Justice_Bxl_-_Justitiepaleis_Brussel_mini.jpg

Beëdigd vertalers en tolken: de BKVT neemt deel aan de alarmdag op 20 maart 2015

Brussel, 13 maart 2014 – Vrijdag 20 maart 2015 organiseren de diverse actoren uit de juridische wereld een alarmdag bij het Brusselse justitiepaleis.

Doel van deze bijeenkomst is een grondige herfinanciering van het departement Justitie te eisen. Met haar aanwezigheid wil de BKVT bovendien haar steun uitspreken voor de voorstellen van minister van Justitie Koen Geens ter verbetering van het Belgische juridische landschap, zeker nu de inspectie van Financiën de toekenning van de hiervoor broodnodige middelen in niet mis te verstane woorden heeft verworpen.

De werkomstandigheden en de verloning zijn een land als België onwaardig, en daarom nemen de beëdigd vertalers en tolken van de Belgische Kamer van Vertalers en Tolken samen met andere experts deel aan deze alarmdag om zo hun eisen kracht bij te zetten (zie onze eerdere persberichten hieromtrent).

Ter herinnering, het recht op een vertaling of op de bijstand van een tolk is een fundamenteel recht. Als morgen de beëdigd vertalers en tolken uit het landschap verdwijnen, staat het hele juridische apparaat van onze democratische er slecht voor.

Contact

Belgische Kamer van Vertalers en Tolken (BKVT)
Montoyerstraat 24 – b12
B-1000 Brussel
Tel: +32 2 513 09 15

www.cbti-bkvt.org

Ludovic PIERARD (voorzitter): +32 487 52 72 87 of
Doris Grollmann (commissie beëdigd vertalers): +32 473 71.21.77 of