Skip to content
r_unionbenelux2015_recadr_.jpg

Eerste ontmoeting van de drie verenigingen in de Benelux

Op vrijdag 23 januari 2015 werd op de zetel van de BKVT een eerste werkvergadering gehouden met de vertegenwoordigers van de drie nationale verenigingen van vertalers en tolken van de economische unie Benelux: het NGTV (Nederland), de BKVT (België) en de nog jonge ALTI (Luxemburg).

Het doel van deze historische ontmoeting was in de eerste plaats kennis te maken, alvorens op zoek te gaan naar eventuele mogelijkheden voor samenwerking tussen onze verschillende verenigingen. Om haar steun voor dit bijzondere initiatief van de BKVT te betuigen, was ook de FIT aanwezig. Ze werd vertegenwoordigd door Robert Ensor, lid van de raad van FIT Monde, en Natascha Dalügge-Momme, voorzitster van de raad van FIT Europe.

De vergadering verliep erg aangenaam en constructief en de discussie werd voortgezet tijdens de lunch. Vervolgens sloot de groep zich aan bij de leden van de BKVT voor het bezoek aan de NAVO en de nieuwjaarsreceptie.

Voor ons staat het vast: dit soort ontmoetingen tussen verenigingen binnen de Benelux is zeker voor herhaling vatbaar.

Legende foto (Q Photography)

Ludovic Pierard, voorzitter van de BKVT, Rita Schmit, voorzitster van de ALTI, Natascha Dalügge-Momme, voorzitster van FIT Europe en Ton Máčel, voorzitter van het NGTV.