Skip to content
WhatsApp_Image_2022-04-27_at_10.19.27_PM-min.jpeg

Language Industry Awards

De Gentse Molenaarsstraat was op 27 april sinds lang opnieuw het toneel voor de uitreiking van de onvolprezen Language Industry Awards of LIA’s. De Taalsector, een organisatie die tot doel heeft de taalsector in zijn volle breedte te versterken, onder meer door taalprofessionals en taalondernemers te verbinden met elkaar en met inkopers en gebruikers van taaldiensten, stond zoals gebruikelijk in voor een puike organisatie van het event.

Na een speeddating om het ijs te breken, een eerste hapje om de honger te stillen, en een netwerkuurtje onder taalkundigen, trapte Dries Debackere, de drijvende kracht achter De Taalsector, de prijsuitreiking af.

In de categorie “Beste event in de taalsector” sleepte de BKVT-studiedag “Het Nederlands in de vertaalwereld” een nominatie én uiteindelijk een LIA in de wacht. Helena Vansynghel, voormalig lid van de raad van bestuur van de BKVT, nam samen met onze voorzitter Sébastien Devogele de prijs in ontvangst voor een publiek van enthousiaste taalprofessionals.