Skip to content
25092015-60Years__9250111.jpg

Voorzitter FIT keynotespreker op T&V-congres

Met gepaste trots kunnen we melden dat een zeer prominente spreker heeft toegezegd om keynotespreker te zijn op de eerste dag van het Tolk- en Vertaalcongres dat op 11 en 12 maart in Hilversum wordt gehouden. We zijn heel blij dat Henry Liu, voorzitter van de FIT (Fédération Internationale des Traducteurs/International Federation of Translators) het congres op vrijdag 11 maart zal openen.

De FIT (http://www.fit-ift.org/) is een wereldwijde overkoepelende organisatie die 80.000 vertalers vertegenwoordigt. Meer dan 100 nationale en regionale verenigingen van vertalers en tolken zijn lid van de FIT en de organisatie is dus echt een spreekbuis voor vertalers en tolken wereldwijd.

De keynote speech van de heer Liu sluit perfect aan bij het thema van onze conferentie, ‘Samen kom je verder’. De titel van zijn toespraak is “What unites us? – Building a collaborative and sustainable translation profession” en hopelijk baant hij daarmee de weg voor een congres dat alle deelnemers de kans biedt elkaar beter te leren kennen en nader tot elkaar te komen. Daarvoor is het wat ons betreft de hoogste tijd en wij zijn ervan overtuigd dat Henry Liu met zijn toespraak de juiste toon zet voor de rest van de conferentie.

Tolk- en vertaalcongres, 11 en 12 maart 2015, Hilversum

Het Tolk- en Vertaalcongres is een initiatief van de Nederlandse en Belgische brancheverenigingen voor tolken, vertalers, vertaalbureaus in samenwerking met de Europese Commissie en de Universiteiten Antwerpen en Leuven.

Inschrijven voor het congres kan op de website www.tenvcongres.nl of www.tenvcongres.be.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over het Tolk- en Vertaalcongres kunt u telefonisch contact opnemen met Dave van den Akker, voorzitter stichting Tolk- en Vertaalcongres, via telefoon 06-52061440 of door een e-mail te sturen naar . Tevens treft u meer informatie aan via de site www.tenvcongres.nl.

Het Tolk- en Vertaalcongres wordt georganiseerd door: