Skip to content
7975205041_7a5e4b65ff_b__1_.jpg

Workshop “Netwerken”

Op een mooie nazomerdag, 15 september 2016, kwamen we met 14 leden van de BKVT samen op de hoofdzetel in Brussel voor een workshop over netwerken onder leiding van Agnès Feltkamp.

Nadat iedereen zich kort had voorgesteld, gingen we dieper in op de hindernissen om aan netwerken te doen en belichtten we de verschillende kanalen om succesvol te netwerken: collega’s, je sportclub/de school van je kinderen, beroepsorganisaties, congressen, vertegenwoordigingen/ambassades van de landen waar je werktalen worden gesproken, gerichte sponsoring (eventueel in de vorm van gratis vertalingen in ruil voor publicatie van je logo), beurzen als bezoeker of als standhouder, ….

In een korte praktijkoefening speelden de deelnemers dat ze in kleine groepjes op een receptie stonden. Een “buitenstaander” kwam erbij en moest een groepje kiezen. Dit deed de deelnemers inzien dat er heel wat (onbewuste) signalen zijn die een nieuwkomer al dan niet uitnodigen om mee te praten. Het komt erop aan een aanknopingspunt te vinden om je bij een groepje aan te sluiten.

Ook sociale netwerken kunnen nuttig zijn bij de zoektocht naar nieuwe klanten. Vooral LinkedIn is gericht op beroepsgebruik, terwijl Facebook meer geschikt is voor het privéleven. Foto’s kunnen een profiel voor een bepaalde categorie klanten aantrekkelijk maken of net niet.

Na de workshop was er nog even tijd om met elkaar te praten en, waarom niet, te netwerken. Het was een interessante workshop, waar we heel wat tips hebben opgestoken.

Auteur: Katleen De Bruyn

Bekijk de toekomstige opleidingen van de BKVT