Skip to content
3341419074_ce01139501_b.jpg

Sectorcommissie voor verantwoordelijken van (ver)taaldiensten en taalcoördinatoren in organisaties

Deze tiende vergadering vindt plaats op 27 oktober 2016, op de zetel van de BKVT. Naar aanleiding daarvan zal de commissie dieper ingaan op het aspect van de kwaliteitsborging voor vertalingen in bedrijven en organisaties. Onze gastspreker is de heer Patrick Weymeis, die jarenlang kwaliteitsverantwoordelijke is geweest bij Raad van de Europese Unie en sinds kort van een welverdiend pensioen geniet. Hij zal samen met ons terugblikken op zijn ervaringen en nadenken over de verschillende bouwstenen van een efficiënte kwaliteitsborging voor vertalingen.

We buigen ons tijdens deze sessie over de vele aspecten die een degelijk kwaliteitsbeleid omvat. Kwaliteitsborging begint immers lang voor de eigenlijke vertaling aanvangt en houdt niet op bij de oplevering ervan. Naast de theorie kijken we ook graag samen naar enkele voorbeelden uit de praktijk, enkele succesverhalen die ons toelaten om good practices mee te nemen, maar misschien ook wat minder leuke ervaringen die ons leren welke valkuilen te vermijden.

Doelgroep

Deze vergadering richt zich tot de verantwoordelijken van (ver)taaldiensten en taalcoördinatoren in organisaties en bedrijven, en meer specifiek tot de “kwaliteitsmanagers” in deze afdelingen.

Contactpersonen

Belangstellenden nemen voor meer informatie over deze bijeenkomst contact op met Ingrid Joosens (), die de taaldienst van de Benelux Unie leidt, of met Marleen Vanistendael (), die het vertaalwerk bij SD Worx (Antwerpen) coördineert.

Hier klikken om de speciale pagina van de sectorcommissie te raadplegen